The AppWhisperer – II

The AppWhisperer – II

“What do Mobile Photographers and/or Mobile Artists Expect from their Audiences?”

TheAppWhisperer is een van de meest bekende online blogs over Mobile Art. Deze is opgezet door niemand minder dan de welbekende Joanne Carter. Iphoneographer Mariëtte Schrijver, een Nederlandse Iphone artieste was wederom uitgenodigt door Joanne Carter voor een tweede video. De internationale reacties op de eerste Aqua Libra video waren overweldigend. Het was dan ook super om Mariette weer terug te zien om nog een video te maken voor haar en het internationale blog The Appwhisperer.

Het idee

De vraag die TheAppWhisperer stelde aan Mariette was “wat verwacht jij van jouw publiek?”. Mariette en ik kwamen tot dezelfde conclusie. Dat mensen langer kijken naar de kunst die je als artiest creëert. De gemiddelde mens kijkt niet langer dan 3 seconden naar een schilderij of foto. Hierdoor mist men de details, het geheim of boodschap in de foto of schilderij. De meeste mensen die dan zeggen “ik heb De Nachtwacht gezien” hebben niet alles ontdekt in dit schilderij als je naar details van het schilderij vraagt, ik noem maar een voorbeeld.

Het idee was dan ook om die 3 seconden juist te gebruiken in de nieuwe video. De mensen op het verkeerde been zetten maar wel tot nadenken aanzetten … wat zie ik hier eigenlijk. Ik had een prachtige locatie waar ik van een vriend mocht draaien die dag. Een oud landhuis omgeven door de natuur, de inval van de herfstkleuren en helemaal geweldig, de zon scheen. Na een aantal uren draaien binnen en buiten was het tijd om dit te gaan monteren. Hierbij het eindresultaat en dank aan Mariette Schrijver voor wederom een geweldige ontspannen samenwerking en vertrouwen.

Het resultaat

“TrueView Interviews – “What do Mobile Photographers and/or Mobile Artists Expect from their Audiences?” with Mariette Schrijver from Amersfoort, Netherlands”

youtube Aqua Libra fotograaf UtrechtVimeo Aqua Libra fotograaf Utrecht Instagram Aqua Libra fotograaf Utrecht Pinterest Aqua Libra fotograaf Utrecht Twitter Aqua Libra fotograaf Utrecht Facebook Aqua Libra fotograaf Utrecht Google+ Aqua Libra fotograaf Utrecht