Chateau Hohner (Be)

Chateau Hohner (Be)

8 november 2015

(voor de foto’s naar beneden scrollen)

Chateau Hohner was een interessante Urbex locatie. Door alle drukte had ik een tijd lang geen tijd gehad om locaties te fotograferen.

Eindelijk weer eens op pad met wat mede urbex vrienden die het fotograferen van dit soort panden dicht aan het hart hebben staan. Eerst door alle struiken, bomen, en wildgroei om te kijken of er ergens niet iets open stond. Wij zijn van het kaliber is het open, dan is het mooi, zo niet dan hebben wij pech. Wij kwamen in een klein achterhuisje waar de deur van open stond. Echter eenmaal binnen was het vrijwel leeg en er hing een vreemd luchtje. Dus weer naar buiten en wederom door alle struiken en hekjes heen terug naar de voorkant. Veel was dicht getimmerd. Uiteindelijk vonden wij een kleine ingang. Toch altijd weer spannend want het was aan de binnenkant enorm donker en voor je het weet staat er iemand aan de andere kant. Dan zakt je broek toch wel even af. Afijn, all clear en een rondje door het huis. Zachtjes natuurlijk en toen fotograferen. Er stonden nog best veel oude spullen en ook heel veel opgestapeld in de kleine kamers. Hierdoor was het soms erg lastig om foto’s van het geheel te maken aangezien ik de meest flexibele, echter nog niet eerder ontdekte, yoga poses moest hanteren. Iedereen had zijn of haar foto’s gemaakt en dus was het tijd om weer verder te gaan en het pand te verlaten. Terwijl ik net als laatste weer naar buiten spring hoor ik een vriendin zachtjes roepen “Bukken politie”. Waarschijnlijk hadden de buren ons onder het hek door zien lopen en de gendarmerie gebeld. Eigenlijk wel zeker dat het de buren waren. Maar goed wij gebukt achter een oude bus en zij achter de snoek. Het heeft geen zin om weg te rennen in dit geval aangezien de politie bus pal voor onze uitgang stond. Na een paar minuten kijk ik even achterom en zie er twee agenten van achter het huis komen lopen en wijzend naar onze urbex vriendin ” ahaa daar heb je er eentje”. Urbex vriendin nog steeds gehurkt om de snoek kijkend naar de bus en niks in de gaten van wat er zich achter haar afspeelde. Om dit moment kon ik mijn lachen niet meer inhouden, dit was zo komisch op de een of andere manier. afijn, in dit geval waren deze muisjes erbij. Na ons geïdentificeerd te hebben en een stevig gesprek werden wij van het terrein af geëscorteerd en met de mededeling dat zij hier de boel constant in de gaten houden. Nou, zegt het veurt “Chateau Hohner wordt in de gaten gehouden’ . Voila. :).

youtube Aqua Libra fotograaf UtrechtVimeo Aqua Libra fotograaf Utrecht Instagram Aqua Libra fotograaf Utrecht Pinterest Aqua Libra fotograaf Utrecht Twitter Aqua Libra fotograaf Utrecht Facebook Aqua Libra fotograaf Utrecht Google+ Aqua Libra fotograaf Utrecht